Kesyn pikkujoulupläjäyksen viimeinen lisäesitys

Teatteri

Arvio: Ei vitin vitti mikä show! Linnoituksen Krouvissa 20.2.

 

Pistäydyin lauantaina Lappeenrannan Linnoituksen krouvissa katsastamassa viimeistä kertaa esitetyn Ei vitin vitti mikä show -esityksen. En tiedä, onko soveliasta edes yrittää arvostella teatteri Kesyn pikkujoulukaudelle rakentamaa pläjäystä, jonka viimeinenkin lisäesitys on nyt paketoitu, joten suoritan vain pienen katselmuksen.

Parituntisen ensimmäinen puolisko sisälsi Panu Kärrin stand up -vedon, jonka jälkeen seurasi puolen tunnin tauko. Minuun alkupuoli ei tehnyt kummoista vaikutusta, vaikka sen lopulta muutama hervoton juttu löytyikin. Kärri heitteli tarinoidensa lomassa ilmoille runsain mitoin erilaisia sutkautuksia, mutta veti ne poikkeuksetta takaisin tyyliin: ”No ei nyt sentään.” Vitsit olisi yhtä hyvin voinut jättää myös ilmaan leijumaan.

Tauon jälkeen alkoi varsinainen teatteri Kesyn osuus. Se rakentui monista yksittäisistä sketseistä, joiden välissä valkokankaalle heijastettiin etukäteen nauhoitettuja hupivideopätkiä. Shown yksi parhaista oivalluksista oli ehkä Estari-mestari-sketsi, jossa kaksi joukkuetta kilpaili Estareiden muistamisessa ja lausumisessa. Hämmästelin tosin sitä, että tuoreimmatkin viestit olivat vähintään pari vuotta vanhoja. Eikö nykyään muka ole enää kummallisia Estareita? Nokkelimmat saattoivat yhdistää kilpailussa juontajana toimineen, oranssipäisen Kikka ”Hilla” Suomuuraimen (Kaisu Kärri) Etelä-Saimaan päätoimittajaan Pekka Lakkaan. Illan aikana pariin otteeseen mainittiin, että Lakka oli sattumalta myös itse yleisössä.

Linnoituksen Krouvi ei teatteritilana ole paras mahdollinen, eikä lauantai-illan pahasti ylibuukattu näytös parantanut tilannetta. Henkilökohtaisesti en myöskään ole oikein kotonani noin intiimissä tilassa, vaan piiloudun mieluummin hieman suurempaan ja avarampaan katsomoon.

Paikallisista aineksista kasattu kokonaisuus oli rento, mutta sen suuresta hupaisuudesta en aivan saanut kiinni. Sen sijaan seurueella takanani kuului olevan hulvattoman hauskaa, ja vieressäni istunut nainen säntäsi jossain vaiheessa hysteerisenä eteiseen nauramaan. Lukiolaisena en ehkä aivan edusta kohderyhmää, mutta pikkujoulukansaan esitys on taatusti uponnut.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s