Kolmen koomikon rutiinikeikka

Kolmen koomikon rutiinikeikka

 

Stand up

Arvio: Iikka Kivi, Robert Pettersson ja Matti Patronen Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 30.1.

 

 

Eihän minun stand upia pitänyt lähteä katsomaan.

Olin jo henkisesti varautunut menemään lauantaina 30.1. kello 19 alkavaan Kolmen pennin oopperaan, mutta sen molemmat viikonloppuesitykset jouduttiin perumaan sairastapauksen vuoksi. Näin vapautunut salitila otettiin hyötykäyttöön siirtämällä Naurun Tasapainon Voittajat -klubi Lappeenrannan kaupunginteatterin pieneltä näyttämöltä suurelle näyttämölle. Koska lauantai-illalle syntynyt aukko piti jollain tavalla täyttää, tulin hankkineeksi lipun esitykseen ja illalla löysin itseni istumasta täpötäydestä teatterin katsomosta.

Sininen esirippu pysyi kiinni koko illan ajan, ja kolme koomikkoa pujahteli vuorotellen sen takaa viihdyttämään yleisöä sen etupuolella olevalle lavakaistaleelle. Lähes heti Iikka Kiven aloitettua tarinointinsa hän ”illan isännän” roolissa alkoi sanallisesti tehdä lähtöä pois lavalta päästääkseen seuraavan esiintyjän tilalleen. Kiven tarinoissa oli paljon hyvää, mutta pitkällinen navanalusjutuissa piehtaroiminen alkoi vaivaannuttaa. Yleisön reaktioista kehitellyt improvisaatio-osuudet kuitenkin saivat kokonaisuuden tuntumaan rennolta.

Naurun tasapainon ensimmäisen kauden voittanut Robert Pettersson alitti odotukseni kylvämällä saliin näennäisesti toisiinsa sidottuja mustan huumorin sävyttämiä vitsejä. Jo Petterssonin persoonallisen vino tuijotus sai yleisön nauramaan vapautuneesti, mutta itse jutut eivät päässeet säväyttämään minua.

Väliajan jälkeen esiintyneellä Matti Patrosella oli kotikenttäetu puolellaan. Vuonna 1997 Lappeenrannasta pois muuttanut Patronen oli säveltänyt entisen kotikaupunkinsa asukkaita ajatellen muutaman tarinan, ja älykkäillä kertomuksillaan hän saikin aikaiseksi koko keikan suurimmat naurunremakat. Viime vuoden Naurun tasapainosta voittajaksi selviytyneeltä Patroselta kuulisin mieluusti myös enemmän kuin hänelle suodun puolituntisen verran.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s