Teatteriklubi kiinnosti lappeenrantalaisia

Teatteriklubi kiinnosti lappeenrantalaisia

Jos Estareita on uskominen, Lappeenrannan kaupunginteatteri on marginaaliselle eliitille rakennettu pytinki, jossa esitetään kummalisia näytelmiä aivan liian kalliiseen hintaan.

Tästä ajattelusta ei näkynyt merkkiäkään tiistaina 26. tammikuuta, kun Lappeenrannan teatteriklubi kokoontui ensimmäisen kerran. Hieman ennen kello 18:aa teatterin yleisölämpiöön oli kokoontunut vähintään 150 teatterista kiinnostunutta. Klubin vetäjä Timo Sokuralle määrä tuli täytenä yllätyksenä.

”Varovaisesti odottelimme tänne maksimissaan kolmeakymmentä ihmistä”, hän hämmästelee. Alun perin teatterikeskustelua oli tarkoitus käydä lämpiössä, mutta yleisön määrän takia tilaisuus pidettiin teatterin suurella näyttämöllä.

Tilaisuudessa Sokura kertoili yleisölle ulkoa opettelmiaan tietoja teatterin historiasta ja rakennuksesta. Esittelypuheiden jälkeen näyttämölle asetetuille kolmelle tyhjälle tuolille saapuivat rentojen aplodien saattelemana lavastaja Mika Haaranen, sekä ohjaajat Seppo Honkonen ja Petri Jäärni. Honkonen ohjaa maaliskuussa ensi-iltansa saavan Paniikin, ja Jäärni huhtikuuksi valmistuvan Ison pahan suden.

Yleisön kysymystulvasta ja yleisestä tunnelmasta oli aistittavissa vahva kiinnostus oman kaupungin teatteria kohtaan ja luotto sen tulevaisuuteen. Noin kuukauden päästä järjestettävään seuraavaan teatteriklubin kokoontumiseen odotetaan vähintään yhtä suurta osallistujamäärää.  Tarkka ajankohta ilmoitetaan Sokuran mukaan näkyvästi lehdessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s